· Raimo Ukkola · toimialat  · 3 min read

Kevytyrittäjä rakennusalalla

Rakennusalalla kevytyrittäjyys tarjoaa monille vaivattomimman ja nopeimman tavan laskuttaa suoritetusta työstä ilman kiinteitä kustannuksia. Rekisteröityminen ja laskun laatiminen on aina maksutonta ja kestää vain minuutin.

Rakennusalalla kevytyrittäjyys tarjoaa monille vaivattomimman ja nopeimman tavan laskuttaa suoritetusta työstä ilman kiinteitä kustannuksia. Rekisteröityminen ja laskun laatiminen on aina maksutonta ja kestää vain minuutin.

Työllisty kevytyrittäjänä rakennusalalle bisse.fi:n kautta

Työllistyminen rakennusalalle kevytyrittäjänä bisse.fi kautta on helppoa ja vastuullista. bisse.fi tarjoaa jokaiselle kevytyrittäjälle vastuu- ja tapaturmavakuutuksen sekä hoitaa vaaditut henkilötunnisteet rakennusalan ammattilaisille.

Tarvittaessa järjestämme sinulle bisse.fi-kulkutunnisteen (sama kuin Valttikortti). Näin olet “Itsenäinen ammatinharjoittaja” aluehallintoviraston työsuojeluohjeiden mukaisesti. Kevytyrittäjänä toimit toimeksiantosuhteessa yrittäjämäisesti ja saat nauttia yrittäjyyden eduista, kuten joustavuudesta, vapaudesta ja paremmista ansioista.

Kevytyrittäjyys rakennusalalla

Kevytyrittäjyys rakennusalalla on hyödyllistä sekä yrittäjälle että työntekijälle. Rakennusalan yrittäjyys – esimerkiksi rakennusmiehenä tai kirvesmiehenä – onnistuu myös kevytyrittäjänä, jolloin työn ehdoista ja palkkauksesta voidaan sopia joustavammin kuin perinteisessä työsuhteessa. Kevytyrittäjänä voit toimia itsenäisesti ja laskuttaa rakennuttajaa laskutuspalvelun kautta, ilman huolta kirjanpidosta tai muista hallinnollisista tehtävistä.

Kevytyrittäjänä työskentely tarjoaa joustavuutta verrattuna työsuhteeseen. Rakennusalan kevytyrittäjänä voit neuvotella palkkasi, projektisi ja työaikasi suoraan toimeksiantajasi kanssa. bisse.fi huolehtii puolestasi vakuutuksista ja palkanmaksusta. Luot laskun tehdystä työstä laskutuspalvelussa ja saat rahat tilillesi laskun eräpäivään mennessä. Kevytyrittäjyys on myös riskitöntä, sillä aloittaminen on ilmaista ja voit lopettaa milloin tahansa ilman erillistä ilmoitusta. Rekisteröityminen on sitoumuksetonta – voit vaikka tehdä vain yhden keikan.

Voit vähentää kulukorvauksina Valttikortin ja useimmat ammattipätevyyskoulutukset, kuten työturvallisuuskortin, tulityökortin ja vedeneristyssertifikaatin. Laskutamme asiakastasi tarvittaessa automaattisesti käänteisellä arvonlisäverolla.

Laskuttaminen onnistuu bisse.fi laskutuspalvelun avulla vaikka työmaalta käsin helposti. Aloita laskuttaminen jo tänään. Voit laskuttaa kauttamme useimmat matkakulut, huomioon ottaen verottajan voimassa olevat ohjeet, ja vähentää ne laskuttamisen yhteydessä. Näitä kuluja ovat esimerkiksi päivärahat ja matkakorvaukset. Yksityishenkilö jolle myyt palveluasi voi tehdä laskutettavasta työstä kotitalousvähennyksen. Rekisteröidy järjestelmäämme nyt kuluitta.

Rakennusalan palkka

Kevytyrittäjyys rakennusalalla tarjoaa molemminpuolisia hyötyjä sekä rakennusalan yrittäjille että työntekijöille. Rakennusalalla työskentely – olipa kyseessä sitten rakennusmies tai kirvesmies – onnistuu myös kevytyrittäjänä. Tällaisessa mallissa työehdoista ja palkkauksesta voidaan sopia joustavammin kuin perinteisessä työsuhteessa. Kevytyrittäjälle tämä työnteon muoto on vapaampi, sillä rakennusmies voi toimia yrittäjämäisesti ilman huolta kirjanpidosta tai muusta hallinnollisesta työstä, koska laskutuspalvelu hoitaa nämä puolestasi.

Rakennusalan yrittäjä voi neuvotella palkastaan suoraan toimeksiantajan kanssa. Perinteisessä työsuhteessa rakennusmiehen palkka määräytyy työehtosopimuksen mukaan, mutta kevytyrittäjänä toimiva rakennusmies voi neuvotella palkkansa vapaammin. Tämä mahdollistaa usein korkeamman palkan verrattuna perinteiseen työsuhteeseen.

Rakennusmiehen tuntipalkkaan voi sisällyttää myös vuoro- ja työkokemuslisät, jotka nostavat kokonaispalkkaa. Kevytyrittäjän tulee kuitenkin hinnoitella työnsä oikein, ottaen huomioon, että laskutushinta ei ole sama kuin bruttopalkka. Hinnoittelussa on otettava huomioon ennakonpidätys, materiaalikustannukset, YEL-vakuutusmaksut, matkakulut ja muut mahdolliset kulut. Rakennusalalla on myös syytä huomioida usein käytettävä käänteinen arvonlisävero, kun palvelun ostajana on rakennusalan yritys.

Rakennusalan vakuutusturva

Jos vahinko sattuu, apua saa helposti yhdellä puhelinsoitolla. FenniaHoitaja on ammattitaitoinen sairaanhoitaja, joka arvioi hoidon tarpeen, täyttää vahinkoilmoituksen ja ohjaa tarvittaessa tutkimuksiin tai jatkohoitoon. Vahinkotilanteessa kirjaudu sisään bisse.fi-laskutuspalveluun, josta löydät tarkemmat ohjeet vahingosta ilmoittamiseen.

Muista myös, että YEL-vakuutettu kevytyrittäjä on oikeutettu saamaan sairauspäivärahaa Kelalta. Sairauspäivärahan määrä riippuu maksettujen eläkemaksujen tasosta, joka määräytyy ilmoitetun YEL-työtulon perusteella.

Lisätietoja yrittäjän eläkevakuutuksesta löydät verkkosivuiltamme. Asiakaspalvelumme auttaa myös mielellään kaikissa yrittäjän eläkevakuutukseen liittyvissä kysymyksissä!

Takaisin Artikkeleihin

Muita artikkeleita

Katso kaikki artikkelit »
Miksi vastuuvakuutus on tärkeä rakennusalalla?

Miksi vastuuvakuutus on tärkeä rakennusalalla?

Vastuuvakuutus on erityisen tärkeä rakennusalalla, sillä se suojaa yritystä taloudellisilta riskeiltä ja vahingoilta. Lue, miksi vastuuvakuutus on välttämätön rakennusprojekteissa ja miten se auttaa suojaamaan yrityksen mainetta ja taloutta.

Mitä on Kevytyrittäjyys?

Mitä on Kevytyrittäjyys?

Kevytyrittäjyys on joustava ja riskitön tapa kokeilla yrittäjyyttä ilman suuria taloudellisia riskejä tai hallinnollista taakkaa. Tässä artikkelissa käsittelemme kevytyrittäjyyden edut, haasteet, aloittamisen, verotuksen ja vakuutukset, sekä vertailemme laskutuspalveluita.

ALV eli arvonlisävero

ALV eli arvonlisävero

Tutustu arvonlisäveron perusteisiin, mikä on ALV, milloin sitä täytyy maksaa, ja mitkä ovat vuoden 2024 ALV-kannat. Käytännön esimerkit ja selkeät ohjeet auttavat ymmärtämään arvonlisäverotuksen käytäntöjä.

Yrittäjän eläkevakuutus (YEL)

Yrittäjän eläkevakuutus (YEL)

Yrittäjän eläkevakuutus (YEL) on keskeinen osa yrittäjän sosiaaliturvaa Suomessa. Lue, kuka tarvitsee YEL-vakuutuksen, miten se määritellään, ja mitä etuja se tarjoaa.