verovähennykset

Kevytyrittäjän verovähennykset

Mitä kuluja kevytyrittäjä voi vähentää verotuksessa?

Man sitting on stack o large coins next to a huge piggy bank with one coin in the coin slot of the piggy bank

Työvälineet ja tarvikkeet

Jos olet hankkinut työtäsi varten uuden tietokoneen, työkaluja, työvaatteita tai mitä tahansa muut jota tarvitset ja käytät työssäsi, voit vähentää nämä henkilökohtaisessa verotuksessasi. Muista vähentää verotuksessa kaikki työhösi liittyvät työvälineet ja tarvikkeet!

Matkakustannusten korvaukset

Kevytyrittäjä voi vähentää verotuksessa kaikki matkakulut ja myös ne matkat, jotka hän ajaa kodin ja työpaikan välillä. Kevytyrittäjän työhön liittyvät matkat voidaan merkitä matkakuluvähennyksinä. Matkakuluista täytyy pitää ajopäväkirjaa. Jos olet saanut matkakustannusten korvauksia palvelumme kautta ja ne on maksettu verovapaana korvauksena, verovähennyksen tekeminen omassa verotuksessa ei ole tarpeen.

Opiskelu- ja koulutusmenot

Opiskelu- ja koulutusmenoista jotka liittyvät työhön, esimerkiksi osallistumis- ja kurssimaksuista, on mahdollista hakea verovähennystä. Näiden koulutusmaksujen tulee olla maksettu henkilökohtaisesti. Koulutusmenoihin pitää myös liittyä selvitys miten kulut liittyvät työtehtäviisi.

YEL ja muut kevytyrittäjyyteen liittyviä kuluja

Kevytyrittäjä voi vähentää verotuksessa YEL maksut. Palvelumaksut ja mahdolliset työnantajan sairausvakuutusmaksut vähennämme jo automaattisesti palkanlaskennan yhteydessä.

Verohallinnon ohjeita verovähennyksistä

Hyödyllisiä linkkejä kevytyrittäjän verovähennyksistä verohallinon sivuilta:


Aloita Kevytyrittäjyys Vaivattomasti

Liity nyt ja nauti yrittäjyyden vapaudesta ilman byrokratian huolia.

Rekisteröidy