· Camilla Pesonen · taloushallinto  · 2 min read

Pankkitili yritykselle

Tässä artikkelissa käymme läpi, miksi yritykselle kannattaa avata oma pankkitili ja mitä etuja se tuo taloushallinnon näkökulmasta. Saat myös vinkkejä sopivan pankkitilin valintaan ja avaamiseen.

Tässä artikkelissa käymme läpi, miksi yritykselle kannattaa avata oma pankkitili ja mitä etuja se tuo taloushallinnon näkökulmasta. Saat myös vinkkejä sopivan pankkitilin valintaan ja avaamiseen.

Pankkitili Yritykselle: Miksi ja Miten Se Avataan?

Yrityksen oma pankkitili on tärkeä työkalu taloushallinnon järjestämisessä ja yrityksen rahaliikenteen hallinnassa. Tässä artikkelissa käymme läpi, miksi yritykselle kannattaa avata oma pankkitili, mitä etuja se tuo taloushallinnon näkökulmasta, ja annamme vinkkejä sopivan pankkitilin valintaan ja avaamiseen.

Sisällysluettelo

 1. Pankkitili Yritykselle: Miksi ja Miten Se Avataan?
 2. Miksi Yritykselle Tarvitaan Oma Pankkitili?
 3. Pankkitilin Avaamisen Edut
 4. Miten Valita Sopiva Pankkitili Yritykselle?
 5. Pankkitilin Avaaminen Käytännössä
 6. Yhteenveto

Miksi Yritykselle Tarvitaan Oma Pankkitili?

Yrityksen oma pankkitili erottaa yrityksen taloudelliset toiminnot omistajan henkilökohtaisista taloustoimista. Tämä selkeys on tärkeä useista syistä:

 • Taloushallinnon selkeys: Erottamalla yrityksen ja henkilökohtaiset varat helpotat kirjanpitoa ja talouden seurantaa.
 • Verotuksen hallinta: Yrityksen tulot ja menot ovat selkeästi eriteltyinä, mikä helpottaa veroilmoituksen tekemistä ja vähennysten hakemista.
 • Ammattimaisuus: Erillinen yritystili antaa ammattimaisen vaikutelman asiakkaille ja yhteistyökumppaneille.
 • Lainmukaisuus: Joissakin tapauksissa laki edellyttää yrityksen varojen erottamista henkilökohtaisista varoista.

Pankkitilin Avaamisen Edut

Oman pankkitilin avaaminen yritykselle tarjoaa monia etuja:

 • Yksinkertainen kirjanpito: Yrityksen kaikki rahaliikenne on koottu yhteen paikkaan, mikä helpottaa kirjanpitoa.
 • Tarkka seuranta: Pankkitili mahdollistaa yrityksen tulojen ja menojen tarkan seurannan.
 • Helppo laskutus: Asiakkaat voivat maksaa suoraan yrityksen tilille, mikä nopeuttaa ja yksinkertaistaa laskutusprosessia.
 • Paremmat rahoitusmahdollisuudet: Yritykselle voi olla helpompaa saada lainaa tai muita rahoitusmuotoja, kun sillä on oma pankkitili ja selkeä taloushistoria.

Miten Valita Sopiva Pankkitili Yritykselle?

Sopivan pankkitilin valinta yritykselle riippuu monista tekijöistä. Tässä muutamia vinkkejä valintaan:

 • Pankin palvelut: Tarkista, millaisia palveluja pankki tarjoaa yrityksille, kuten verkkopankki, maksupalvelut ja yritysneuvonta.
 • Kulut ja maksut: Vertaile tilin avaamis- ja käyttökustannuksia eri pankkien välillä. Huomioi myös mahdolliset lisäpalveluiden kustannukset.
 • Rahoitusmahdollisuudet: Selvitä, millaisia lainavaihtoehtoja ja rahoitusratkaisuja pankki tarjoaa yrityksille.
 • Asiakaspalvelu: Hyvä asiakaspalvelu on tärkeä tekijä, erityisesti jos tarvitset usein neuvoja tai apua pankkiasioissa.

Pankkitilin Avaaminen Käytännössä

Pankkitilin avaaminen yritykselle on yleensä yksinkertainen prosessi. Seuraa näitä vaiheita:

 1. Valitse pankki: Vertaile eri pankkien tarjoamia yritystilejä ja valitse tarpeisiisi parhaiten sopiva.
 2. Valmistele tarvittavat asiakirjat: Pankkitilin avaamiseen tarvitaan yleensä yrityksen perustamisasiakirjat, y-tunnus, henkilötodistus ja mahdollisesti muut asiakirjat.
 3. Ota yhteyttä pankkiin: Voit yleensä avata tilin joko verkossa tai käymällä pankin konttorissa.
 4. Täytä hakemus: Täytä pankin antamat lomakkeet ja toimita tarvittavat asiakirjat.
 5. Aktivoi tili: Kun pankki on hyväksynyt hakemuksesi, saat tiedot tilin käyttöönotosta ja voit alkaa käyttää sitä yrityksesi rahaliikenteen hoitamiseen.

Yhteenveto

Yrityksen oman pankkitilin avaaminen on tärkeä askel taloushallinnon järjestämisessä. Se auttaa erottamaan yrityksen ja henkilökohtaiset varat, helpottaa kirjanpitoa ja antaa ammattimaisen vaikutelman. Valitsemalla sopivan pankkitilin ja avaamalla sen asianmukaisesti varmistat, että yrityksesi taloushallinto on selkeää ja tehokasta.

Takaisin Artikkeleihin

Muita artikkeleita

Katso kaikki artikkelit »
Laskuta ulkomaille

Laskuta ulkomaille

Tässä artikkelissa käsittelemme, miten suomalainen yrittäjä voi laskuttaa ulkomaisia asiakkaita. Käymme läpi laskutuksen käytännön vaiheet, verotusnäkökohdat ja kansainvälisen kaupan erityispiirteet.

Laskutus

Laskutus

Tässä artikkelissa käsittelemme laskutuksen perusasioita yrittäjille ja kevytyrittäjille. Opit, miten laaditaan ammattimainen lasku, mitä tietoja laskussa tulee olla ja miten laskutus hoidetaan tehokkaasti.

Tuloslaskelma

Tuloslaskelma

Tässä artikkelissa selvitämme, mitä tuloslaskelma on ja miksi se on tärkeä yrityksesi talouden seurannassa. Opit tuloslaskelman keskeiset osat ja miten voit hyödyntää sitä liiketoimintasi suunnittelussa ja päätöksenteossa.

Yhdenkertainen kirjanpito

Yhdenkertainen kirjanpito

Tässä artikkelissa selvitämme, mitä yhdenkertainen kirjanpito tarkoittaa ja miten se eroaa kahdenkertaisesta kirjanpidosta. Opit, kenelle yhdenkertainen kirjanpito sopii ja mitä etuja se tarjoaa pienyrittäjille.